Linkbuilding is één van drie onderdelen van zoekmachine optimalisatie. Een goede linkbuilding strategie zorgt ervoor dat je meer relevante links naar je website genereert. Het is belangrijk om bij linkbuilding de focus te leggen op het schrijven van interessante artikelen op je website. Hoe betere artikelen je op je website schrijft, hoe eerder andere mensen jouw website pagina zullen delen. Hierdoor genereer je inkomende links, wat belangrijk is voor je linkbuilding strategie.

Onder je linkbuilding strategie valt ook het benaderen van relevante website eigenaren, waarbij je het verzoek kunt doen om een artikel voor hun website te schrijven met een inkomende link naar jouw website.

Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie is een onderdeel van je internet marketing strategie. Door middel van zoekmachine optimalisatie kun je in Google beter naar voren komen op relevante zoekwoorden, waar jouw doelgroep op zoekt. Op het moment dat je beter naar voren komt in Google en wanneer je een toppositie van Google hebt, zal je meer website bezoekers genereren, die op zoek zijn uw producten en/of diensten.

Voor uw website is het hierom om altijd belangrijk dat u een helder beeld heeft van uw doel. Is dit een directe online verkoop, het contact opnemen via een contactformulier of een offerte aanvraag? Door uw doelen door te meten in het hulpprogramma Google Analytics kan er gemonitord worden of uw doelen ook daadwerkelijk behaald worden. Ook kan hier gezien worden via welke zoekwoorden u veel doelen behaald en via welke niet. Wilt u meer weten over een linkbuilding strategie? Neem gerust contact op.